Tarte noridque (1)

Tarte nordique

Een Noordelijke taart met delicate smaken, waar de zalm en de krokante groenten perfect samengaan met de zachte Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom. Verrijkt met dille, peterselie en nori, biedt deze taart een verfijnde en smakelijke toets.

Portions
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 3 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
  • 100 bladerdeeg van 14 cm in diameter of 100 voorgebakken quichebodems van 12 cm
  • 5 kg wortelen in blokjes, beetgaar gekookt (gekookt in groentebouillon, met behoud van het kookvocht).
  • 30 cl olijfolie
  • 5 kg halfgerookte zalm in blokjes
  • 200 g Scandinavische kruidenmix (dille, laurier, tijm, peterselie, zeewier)
  • verse dille en peterselie, gedroogde nori

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg het bladerdeeg in de gewenste bakvorm en bak het blind ongeveer 10 minuten.
  3. Fruit de krokante groenten in de olijfolie en meng ze met de zalm.
  4. Verwarm 5 dl van het kookvocht van de groenten samen met de Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom. Laat het aan de kook komen. Breng op smaak met de kruiden.
  5. Verdeel het mengsel van zalm en groenten over de taartbodems en bedek met de Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom saus.
  6. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  7. Serveer met verse dille, peterselie en gedroogd nori.