Een Noordelijke taart met delicate smaken, waar de zalm en de krokante groenten perfect samengaan met de zachte Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom. Verrijkt met dille, peterselie en nori, biedt deze taart een verfijnde en smakelijke toets.
Tarte nordique
Portions
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 3 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
- 100 bladerdeeg van 14 cm in diameter of 100 voorgebakken quichebodems van 12 cm
- 5 kg wortelen in blokjes, beetgaar gekookt (gekookt in groentebouillon, met behoud van het kookvocht).
- 30 cl olijfolie
- 5 kg halfgerookte zalm in blokjes
- 200 g Scandinavische kruidenmix (dille, laurier, tijm, peterselie, zeewier)
- verse dille en peterselie, gedroogde nori
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg het bladerdeeg in de gewenste bakvorm en bak het blind ongeveer 10 minuten.
- Fruit de krokante groenten in de olijfolie en meng ze met de zalm.
- Verwarm 5 dl van het kookvocht van de groenten samen met de Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom. Laat het aan de kook komen. Breng op smaak met de kruiden.
- Verdeel het mengsel van zalm en groenten over de taartbodems en bedek met de Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom saus.
- Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Serveer met verse dille, peterselie en gedroogd nori.