Koninginnenhapjes gevuld met een heerlijke bereiding. Een subtiele combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge La Vache qui Rit® Professional smeltkaas Formule Plus.
Koninginnenhapje
Portions
-
+
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 800 g boter
- 700 g bloem
- 8 l bouillon van kalkoen
- 2 kg La Vache qui rit® Professional Emmer Smeltkaas Formule Plus
- 500 g dikke room
- 1,5 kg Franse champignons
- 5 kg kalkoen bereid in blanquettesaus
- 2 kg naturel- of gevogelte quenelles
- 100 krokante korstjes 1
- zout & peper
1 voor gebak
Bereiding
- Bereid een roux met de bloem en de boter. Laat afkoelen.
- Breng de kalkoenbouillon aan de kook en bind deze met de roux.
- Voeg de room en La Vache qui Rit® toe, en pas de kruiding aan.
- Bak de in plakjes gesneden champignons in de resterende boter en zet ze opzij.
- Meng de kalkoen, de in blokjes gesneden quenelles, en de champignons.
- Voeg de witte saus toe en houd deze warm.
- Verwarm de pasteibakjes in de oven en vul ze vlak voor het serveren.
Tip van de chef
Voeg voor een klassieker tintje wat geraspte nootmuskaat toe.