Koninginnenhapjes

Koninginnenhapje

Koninginnenhapjes gevuld met een heerlijke bereiding. Een subtiele combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge La Vache qui Rit® Professional smeltkaas Formule Plus.

Portions
- +
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 800 g boter
  • 700 g bloem
  • 8 l bouillon van kalkoen
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Emmer Smeltkaas Formule Plus
  • 500 g dikke room
  • 1,5 kg Franse champignons
  • 5 kg kalkoen bereid in blanquettesaus
  • 2 kg naturel- of gevogelte quenelles
  • 100 krokante korstjes 1
  • zout & peper
1 voor gebak

Bereiding

  1. Bereid een roux met de bloem en de boter. Laat afkoelen.
  2. Breng de kalkoenbouillon aan de kook en bind deze met de roux.
  3. Voeg de room en La Vache qui Rit® toe, en pas de kruiding aan.
  4. Bak de in plakjes gesneden champignons in de resterende boter en zet ze opzij.
  5. Meng de kalkoen, de in blokjes gesneden quenelles, en de champignons.
  6. Voeg de witte saus toe en houd deze warm.
  7. Verwarm de pasteibakjes in de oven en vul ze vlak voor het serveren.

Tip van de chef
Voeg voor een klassieker tintje wat geraspte nootmuskaat toe.