Kiptajine met groene olijven en gemixte gekonfijte citroen

Deze kiptajine met groene olijven en gekonfijte citroen geeft een nieuwe draai aan een echte klassieker, met een smaakvolle saus en een egale textuur. Verrijkt met La Vache qui rit® Professional Formule Plus biedt hij een perfecte balans tussen romigheid en intense smaken.

Portions
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 5 kg kipfilets
  • 2 l eiwitten
  • 1,6 kg tajine saus
  • 1,5 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
  • 5 kg aromatische garnituur voor tajine (wortelen, bleekselderij, groene olijven, ingelegde citroen)
  • 10 kg zetmeelrijke bijgerecht met een gemixte textuur naar keuze (griesmeel, rijst, aardappel)
  • 5 l tajine saus
  • zout

Bereiding

  1. Meng het kippenvlees met de eiwitten en voeg geleidelijk de saus toe.
  2. Werk af met La Vache qui rit® Professional Formule Plus.
  3. Breng op smaak.
  4. Giet het mengsel in goed ingevette GN-bakken of siliconenvormen.
  5. Dek goed af en gaar in een stoomoven op 95°C tot de kern een temperatuur van 85°C bereikt.
  6. Houd warm.
  7. Mix de aromatische garnituur bijna glad.
  8. Schik de gemixte aromatische garnituur in het midden van het bord, leg daarbovenop de gemixte kip, en voeg het zetmeelhoudende garnituur toe. Overgiet alles goed.
  9. Serveer stomend heet.