Deze kiptajine met groene olijven en gekonfijte citroen geeft een nieuwe draai aan een echte klassieker, met een smaakvolle saus en een egale textuur. Verrijkt met La Vache qui rit® Professional Formule Plus biedt hij een perfecte balans tussen romigheid en intense smaken.
Kiptajine met groene olijven en gemixte gekonfijte citroen
Portions
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 5 kg kipfilets
- 2 l eiwitten
- 1,6 kg tajine saus
- 1,5 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
- 5 kg aromatische garnituur voor tajine (wortelen, bleekselderij, groene olijven, ingelegde citroen)
- 10 kg zetmeelrijke bijgerecht met een gemixte textuur naar keuze (griesmeel, rijst, aardappel)
- 5 l tajine saus
- zout
Bereiding
- Meng het kippenvlees met de eiwitten en voeg geleidelijk de saus toe.
- Werk af met La Vache qui rit® Professional Formule Plus.
- Breng op smaak.
- Giet het mengsel in goed ingevette GN-bakken of siliconenvormen.
- Dek goed af en gaar in een stoomoven op 95°C tot de kern een temperatuur van 85°C bereikt.
- Houd warm.
- Mix de aromatische garnituur bijna glad.
- Schik de gemixte aromatische garnituur in het midden van het bord, leg daarbovenop de gemixte kip, en voeg het zetmeelhoudende garnituur toe. Overgiet alles goed.
- Serveer stomend heet.