Geïnspireerd door de Alpen, combineert deze luchtige cake charcuterie, kaas en aromatische kruiden. La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur zorgt voor een smeltende textuur en een unieke zachtheid, perfect om de intensere smaken in balans te brengen. Serveer warm of koud, als voorgerecht, bij een buffet of om mee te nemen.
Montagnard Cake
Portions
-
+
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 300 g La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
- 100 g sjalotten
- 200 g champignons
- 150 g berg ham
- 125 g boter
- 280 g meel
- gist
- 5 eieren
- 15 cl melk
- 1 koffielepel tijm
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
- Bak de champignons en gesneden sjalotten in een koekenpan met een scheutje olie om zoveel mogelijk water te laten verdampen, laat uitlekken.
- Bereid het beslag: Doe de bloem, bakpoeder en zout in de kom van een mixer en meng.
- Voeg de eieren, melk, gesmolten boter en La Vache qui rit® toe.
- Meng alles goed door tot een homogeen beslag.
- Voeg de in blokjes gesneden bergham en de champignonvulling toe, meng goed en doe het beslag in de cakevorm.
- Bak 40 minuten.
- Laat 10 minuten rusten voor je de cake uit de vorm haalt, snijd in plakken en serveer.