Historie

De geschiedenis van Bel

1865

Jules Bel

Het verhaal van de merkkaasmaker Bel is beide: in 1865 begon Jules Bel met het produceren en verhandelen van Comté, een regionale harde rauwe melkkaas in de Franse Jura. Vandaag, meer dan 150 jaar en vijf generaties later, dragen dagelijks meer dan 12.000 medewerkers in meer dan 30 landen en 30 productiefaciliteiten bij aan het succes van de Bel Group. Het bedrijf is de derde grootste producent van merkkaas ter wereld. In 2015 was Bel 150 jaar jong.

1904

Leon Bel

Léon Bel nam het bedrijf over na de dood van zijn vader in 1904. Na de Eerste Wereldoorlog, toen de industriële kaasproductie begon, ontdekte Léon Bel het grote potentieel van smeerkaas: heerlijk, betaalbaar, gemakkelijk mee te nemen en te bewaren. In 1922 begon hij aan het avontuur van de industriële kaasmakerij en richtte hij de Fromageries Bel op.

 

1921

La Vache qui rit

Léon Bel registreerde La Vache qui rit® al in 1921 als handelsmerk. Tegelijkertijd richtte hij de eerste fabriek op voor de productie van smeltkaas in Lons-le-Saunier, Frankrijk. Vanaf 1937 werd een consistent merkenbeleid gevoerd onder leiding van Robert Fievet, schoonzoon van Léon Bel. Internationale expansie speelde daarbij een belangrijke rol. Hierdoor vestigde het bedrijf zich steeds meer in het buitenland. De eerste vestiging werd in 1929 in Groot-Brittannië opgericht. België volgde in 1933 en kort daarna werd in Duitsland de dochteronderneming Belco opgericht.

2002

Leerdammer

Na de overname van de Leerdammer Company eind 2002, bundelde de Franse Bel Groep in het voorjaar van 2003 de activiteiten van haar Duitse dochterondernemingen. Bel Adler Allgäu en Leerdammer Company Germany werden Bel Germany.

2007

Boursin

In 2007 kocht het bedrijf het Europese succesvolle Boursin-merk van Unilever.

Vandaag de dag is Bel de op twee na grootste fabrikant van merkkazen wereldwijd en de marktleider van merkkazen in porties. De kaasspecialiteiten zijn populair in meer dan 130 landen over de hele wereld. De bekendste en meest succesvolle merken van Bel zijn onder meer Leerdammer, Mini Babybel, Kiri, Bonbel en La Vache qui Rit.

Bel Foodservice overtuigt in alle relevante kanalen met concepten en oplossingen voor de out-of-home markt, die altijd net even anders en verfijnder zijn.