Leerdammer®

Leerdammer kaas is uitstekend geschikt voor warme en koude gerechten. Ons Foodservice assortiment Leerdammer bestaande uit plakken en stukken om zelf te snijden/raspen is heerlijk als beleg op luxe broodjes met als voordeel dat Leerdammer minder snel uitdroogt dan Goudse kaas. Daarnaast is Leerdammer perfect te gebruiken in warme gerechten om te gratineren in quiches, hartige taarten, ovenschotels, maar smelt ook heerlijk als plakje op een hamburger of in een pasta.

 

Toen Leerdammer® werd ontwikkeld, kon deze niet worden toegewezen onder een reeds bestaande kaas, zoals Goudse of Emmentaler kaas. De speciale smaak en grote gaten waren zó uniek dat deze een nieuwe kaassoort hebben gevormd: Leerdammer ®.

 

Tot op de dag van vandaag is Leerdammer®, met zijn karakteristieke smaak en hoge kwaliteit,
een onovertroffen Original.

1974, het jaar waarin Leerdammer ® is ontstaan. Maar eigenlijk begint het verhaal al veel eerder. In 1914 kocht zakenman Cees Booterkooper een kleine zuivelfabriek in de stad Leerdam. Tegelijkertijd beheerde de retailer Bastiaan Baars een kleine kaaswinkel in het nabije dorp. In 1970 kruisten hun wegen. Beiden waren op zoek naar een grotere variatie in kaas. Ze besloten om gezamenlijk een nieuwe kaas te ontwikkelen, die de milde smaak van Goudse kaas en de grote gaten van Emmentaler kaas met elkaar zou combineren. Op die wijze groeide Leerdammer ®, die de naam te danken heeft aan de nabije stad Leerdam.